Семінар «ЗВО та роботодавці: пріоритетні шляхи формування спільного освітнього та наукового простору»

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

12 жовтня 2018 року у ННІ права відбувся семінар «ЗВО та роботодавці: пріоритетні шляхи формування спільного освітнього та наукового простору».

Мета заходу – здійснити аналіз галузевого та регіонального контексту підготовки здобувачів вищої освіти,  встановити регіональну специфіку освітньої галузі 08 «Право»,  спрямовану на підвищення якості інноваційної підготовки фахівців-юристів із залученням роботодавців до освітнього процесу.

Програма заходу:

  1. Цимбалюк В.І., к.ю.н., проф. директор ННІ права. Тема доповіді: «Перспективи розробки, впровадження та періодичного моніторингу освітніх програм у ННІП НУВГП».
  2. Гришко В.І., к.п.н., доцент кафедри спеціальних юридичних дисциплін. Тема доповіді: «Формування фахових компетентностей майбутніх юристів під час проходження практики».
  3. Овдіюк В.П., директор РЦ БВПД в Рівненській області. Тема доповіді: «Чому важливо основи БПД вивчати у закладах освіти».
  4. Курилас В.В., директор Рівненського обласного контактного центру Рівненської обласної державної адміністрації. Тема доповіді: «Спільні грантові проекти органів місцевого самоврядування і закладів вищої освіти: проблеми і перспективи».
  5. Щербяк Ю.В., голова ГО «Дірект», адвокат. Тема доповіді: «Бінарні лекції (викладач-адвокат) для здобувачів: досвід та перспективи».
  6. Полюхович О.І., к.ю.н., голова Рівненського апеляційного суду. Тема доповіді: «Відкриті судові засідання як ефективний метод формування професійних якостей майбутніх юристів».
  7. Семчук А.Г., к.ю.н., директор Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України в Рівненській області. Тема доповіді: «Особливості проведення наукових досліджень з криміналістики на базі НДЕКЦ».

Основними підсумками цього заходу стало те, що сучасний юридичний регіональний ринок праці має потребу у фахівцях, що володіють такими практичними навичками, як юридична аргументація, критичне мислення, комунікація, науково-дослiдницькі, науково-органiзацiйні та практичні вміння в галузі права.

Дійшли до висновку, що значно зростає попит у кадрах вищої кваліфікації, здатних до розробки і реалізації наукових проектів, пошуку комплексних фахових проблем та шляхів їх вирішення. З метою реалізації напрацьованих результатів та посиленні співпраці юридичної освіти та юридичного бізнесу було вирішено створити на базі ННІП Раду роботодавців.

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування