Семінар «Актуальні питання адвокатської діяльності в умовах воєнного часу: комунікативний аспект»

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

13.10.2022 р. було проведено семінар на тему «Актуальні питання адвокатської діяльності в умовах воєнного часу: комунікативний аспект».

Захід проходив у межах вивчення ОК «Юридична риторика», ОК «Правова комунікація» та ОК "Філософія мови та культура спілкування" а також і  практичної роботи наукового студентського гуртка «Актуальні проблеми юриспруденції: комунікативний аспект» для здобувачів вищої освіти усіх рівнів спеціальностей «Право» і «Правоохоронна діяльність».

Серед запрошених  - адвокатка АО «Дірект», експрессекретарка прокурора області Суржук Людмила Миколаївна.

Під час заходу було розкрито такі питання:

  1. Зміни в організації роботи адвоката у воєнний період. Комунікація з клієнтами, свідками.
  2. Зміна територіальної підсудності під час воєнного стану. Доступ до Єдиного Державного реєстру судових рішень.
  3. Комунікація з судом. Подання процесуальних документів. Ознайомлення із матеріалами судових справ. Отримання копій судових рішень під час воєнного стану.
  4. Механізми участі в розгляді судової справи. Відкладення та перенесення судового засідання. Поновлення процесуальних строків в умовах воєнного стану.
  5. Комунікації із державними, правоохоронними органами.
  6. Здійснення кримінальних проваджень в умовах воєнного стану.

Здобувачі вищої освіти мали змогу ставити запитання, брати участь в обговоренні певних правових ситуацій. Відгуки студентів:

Прослухавши семінар з адвокаткою АО «Дірект» Суржук Людмилою Миколаївною, в першу чергу хочу сказати, що досвід практикуючих юристів, зокрема адвокатів, завжди цікавий і наповнений різним моментами, які дають нам нове бачення правових проблем, практичний досвід. У своїй доповіді адвокатка висвітлила проблематику трудових відносин у сфері адвокатури в сучасних воєнних умовах, тонкощі та напрями  роботи із внутрішньо переміщеними особами, змінами в законодавстві стосовно процесуальних строків тощо. На мою думку, семінар був змістовним та базувався виключно на практичних моментах пані Людмили та її поглядах на ту чи іншу проблему. Зауважу, що багато аспектів були мені відомі, проте було те, про що я почула вперше: тонкощі співпраці адвоката із судом та правоохоронними органами. Людмила Миколаївна наприкінці семінару приділила окрему увагу секретам правильної комунікації в суді; поділилась особистим поглядом на те, яке місце має емоційна складова у риториці адвоката; як комунікувати із суддями перед початком засідання і т.д. Зазначу, що семінар був цікавим і корисним для мене особисто, а окремо винесені моменти стануть мені в нагоді.

Юлія Жмаченко, ПРз-51м

13 травня 2022 року відбувся семінар з адвокаткою Суржук Людмилою Миколаївною, де обговорювали актуальні в наш час питання: 1. Як шукати адвокату рішення суду, якщо єдиний державний реєстр не працює під час війни. 2. Комунікація із судом у воєнний час. 3. Процесуальні строки під час воєнного стану. 4. Розгляд справ у місці бойових дій. 5. Провадження кримінальних справ у воєнний стан. 6. Прийняття спадщини під час воєнного стану. Проте найцікавішою, на мою думку, була тема комунікації в діяльності адвоката, бо саме е є однією із важливих складових роботи адвоката. Зацікавило мене те, що під час складної справи, адвокатка готує письмовий варіант своєї промови. Я вважаю, що студентам-правникам дуже потрібні такі зустрічі, адже саме на них можна дізнатись багато цікавого про професію, отримати відповіді на запитання, які найбільше нас цікавлять.

Марія Левчук, ПРз-51м

Сьогоднішній захід був дуже корисним для всіх, з точки зору отримання актуальної та корисної інформації, яка відображає не лише теоретичне, а й практичне значення, зокрема під час воєнного стану. Адвокатка Суржук Людмила Миколаївна значну увагу приділила наголошенню важливості комунікації із суб’єктами права в робочий та, що не менш важливо, в позаробочий час. Загалом в мене залишилось приємне враження від сьогоднішньої події , незважаючи на те , що із теоретичної частиною я був ознайомлений. Проте практичний досвід та відповіді на питання які нас , студентів , цікавили мають дуже важливе значення в майбутній професійній діяльності.

Василь Пасічнюк, ПР-11а

Сьогодні у нас відбулась зустріч з адвокаткою АО «Дірект» Людмилою Миколаївною Суржук. Семінар був надзвичайно корисним та цікавим, адже адвокатка розповіла про свою роботу з огляду актуальних проблем сучасності: вплив воєнного часу на роботу адвокатського об‘єднання, зміни, які були прийняті до нормативно-правових актів, тощо. Також студенти ставили запитання про внутрішньо переміщених осіб, про зловживання процесуальними правами у воєнний час і загалом про звернення за правовою допомогою до адвокатського об‘єднання. Хочу акцентувати увагу на тому, що на кожне питання була влучна та конкретна відповідь, це говорить про високий рівень досвіду та професійних компетентностей адвокатки. Із семінару, який ми активно слухали, я зробила висновки про те, що комунікативний аспект у роботі адвоката посідає важливе місце, про що неодноразово наголошувала адвокатка. Мої враження звісно, що лише позитивні, адже багато інформації я взяла до уваги і вдячна за те, що Людмила Миколаївна поділилась досвідом.

Орислава Шевчук, ПР-51м

Сьогодні (13.05.2022) нас запрошено на семінар «Актуальні питання адвокатської діяльності в умовах воєнного часу: комунікативний аспект», який організувала Якимчук Мирослава Юріївна, а провела адвокатка АО «Дірект» Суржук Людмила Миколаївна. Під час заходу я дізнався багато теоретичної та практичної інформації: скорочене оформлення ордера адвоката на надання правової допомоги, процесуальні строки під час воєнного стану, а також про важливу роль ефективної комунікації у професійній діяльності адвоката тощо. Зазначу, що такого роду заходи покращують практичну складову студентів-правників (під час воєнного стану), адже ми дізнаємося багато інформації з конкретних прикладів адвокатської діяльності. Найбільше привернуло мою увагу, розповідь Людмили Миколаївни про комунікацію адвоката з правоохоронними органами. Сьогодні ми, беззаперечно, отримали цінний досвід у практикуванні комунікації, зокрема аналізувати почуте, ставити чіткі запитання.

Євгеній Прокопчук, ПД-51

Ірина Столярчук, ПДз-51

Сьогодні відбувся семінар «Актуальні питання адвокатської діяльності в умовах воєнного часу: комунікативний аспект», на який було запрошено адвокатку Суржук Людмилу Миколаївну. Захід був досить цікавим, адже Людмила Миколаївна справжній професіонал своєї справи. Вона цікаво розповідає інформацію, наводить чіткі прилади зі своєї практичної діяльності. Хочу звернути увагу на те, що під час заходу були розглянуто актуальні питання сучасності: комунікація з суддею у воєнний час, робота адвоката у такий період тощо. Під час семінару адвокатка розповіла нам про важливість правової комунікації у професії адвоката та й юриста взагалі. Людмила Миколаївна чітко розповідала інформацію, розгорнуто і повно давала відповіді на всі поставленні питання студентів. Зазначу, що семінар мені дуже сподобався, для себе я дізналася багато нової і корисної інформації.

Ілона Волкова, ПРз-51м

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування