Рівненський апеляційний суд знову зустрів першокурсників

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Після відвідування кількох засідань за участі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ Рівненського апеляційного суду та спілкування з суддями, першокурсники Навчально-наукового інституту права НУВГП мають за мету після набуття необхідного юридичного досвіду й проходження кваліфікаційного відбору стати суддями в правовій Українській державі та здійснювати судочинство у національних судах.

2 листопада Доц. Гришко В.І. та к.ю.н. Рогозіннікова К.С. організували студентам-першокурсникам заходи, котрі допоможуть їм познайомитися з функціонуванням державних установ, у яких вони після отримання диплома зможуть працювати.

Зокрема, це — Рівненський апеляційний суд. Здобувачі відвідали два судові засіданні, у ході яких переглядалися апеляційні скарги на рішення місцевих судів. Між судовими розглядами зі студентами поспілкувалися судді Степан Шимків та Віктор Майданік. Розповіли відвідувачам про те, який шлях потрібно пройти, щоб стати суддею, а пізніше піднятися на щабель вище — суддею суду апеляційної інстанції, яка відповідальність лежить на кожному, хто приймає рішення Іменем України.

— Ваше основне завдання на найближчі 4-5 років, — звернувся до студентів Степан Степанович, —  старанність у навчанні. Ви, незважаючи на перешкоди, які спричинені ковідними обмеженнями і війною в країні, повинні торувати шлях до здобуття гідної освіти, оскільки на плечі юриста лягає відповідальність за людські долі. Саме від рівня вашої освіченості та професійності залежить як швидко ви здобуде довіру людей, що шукають справедливості й захисту порушених прав.

Поцікавилися першокурсники НУВГП у суддів, чому саме такі рішення прийняла колегія суддів при вирішенні спорів. 

— У першому випадку ми відмовили апелянтці у задоволенні її апеляційної вимог, тому що розгляд такої категорії справ не відноситься до юрисдикції Рівненського апеляційного суду, — розповів суддя Віктор Майданік. — Стороні для встановлення факту, що має юридичне значення та внесення змін до актових записів про народження та, відповідно, призначення пенсії до досягнення відповідного віку, потрібно звернутися до Рівненського окружного адміністративного суду.  В іншому випадку ми справу відклали, аби одна зі сторін змогла краще підготуватися, а колегія суддів прийняти справедливе рішення.

На завершення Віктор Вікторович наголосив на тому, що професія юриста надзвичайно цікава й точна наука, тому вимагає постійної акумуляції сил для відстеження змін, що відбуваються в чинному законодавстві, практики й обміну досвідом з колегами-правниками.

За матеріалами сайту Рівненського апеляційного суду: https://rva.court.gov.ua/sud4815/pres-centr/news/1340822/

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування