Практичний екскурс до механізму роботи суду i працівників апарату суддів - відгуки першокурсників

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Сьогодні я мала можливість разом з іншими студентами відвідати Рівненський апеляційний суд.

Правова освіта має важливе значення y вихованні в громадян поваги до закону та прав людини. Мені пощастило, що мала змогу долучитися через практичний екскурс до механізму роботи суду i працівників апарату суддів.

Нас привітно зустріла Олена Кузьменко, прессекретар Рівненського апеляційного суду, яка провела нам незабутню екскурсію приміщенням суду, розповіла про історію цієї будівлі, а також і про тонкощі роботи в суді. Ми мали можливість бути присутніми на двох судових засідання (цивільна і кримінальна справа), які відбувались в режимі відеозв’язку. Нам пощастило побачити роботу суду зсередини.

Всі захоплено спостерігали за реальним судовим процесом. На мою думку, ознайомлення студентів «наживо» з особливостями судового процесу є прекрасною можливістю набути нові знання та перший професійний досвід. I сьогодні під час судового засідання, яке проводив голова Рівненського апеляційного суду Полюхович Іван Олегович, ми змогли практично оцінити i усвідомити важливість ораторського мистецтва у професійній діяльності судді. Його промови, уміння ставити запитання були просто бездоганними. Беззаперечно, Іван Олегович – справжній професіонал своєї справи.

Ми щиро вдячні Мирославі Юріївні та Олені Олександрівні за організацію, проведення екскурсії та можливості бути присутніми на реальних судових засіданнях.

Сорокіна Віка ПР-11

 

Сьогодні я вперше відвідала судову установу. Я дізналась, що Рівненський апеляційний суд є пам’яткою історії та культури нашого міста. Раніше це був медичний заклад, а згодом історичну споруду по вулиці Драгоманова 9 місцева влада передала Апеляційному суду Рівненської області

Мені та моїм одногрупникам пощастило побувати на двох судових засіданнях, які проходили у форматі відеозв’язку з іншими судами Рівненської області. Мене дуже вразила професійність, висока кваліфікованість у роботі суддів. Доволі цікаво було спостерігати за проголошенням обвинувального вироку, викладенням позовних вимог, вмінням чітко ставити запитання учасникам судового засідання тощо. Я уважно слухала і ніби проживала ту чи іншу справу з її учасниками.

На мою думку, бачити як працюють професіонали – суцільна насолода. Я дуже рада, що під час практичної вкладки з навчальної дисципліни «Юридична риторика», у мене з’явилася можливість побувати на судових засідання в Рівненському апеляційному суді. Беззаперечно, спостерігаючи за судовим процесом, я переймаю практичний досвід, зокрема і риторичний. Сьогодні я переконалася, що кожному майбутньому юристу потрібно добре усвідомити, що комунікативні вміння під час судового засідання відіграють важливу роль.

Гук Олена, ПР-1

Читайте нас також: 

               

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування