Медіа-право в ННІП НУВГП: Формально про неформальне

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 
Світ навколо нас не стоїть на місці, він постійно рухається, змінюється та розвивається і якщо ти хочеш бути професіоналом своєї справи, то повинен встигати за розвитком власного профросту.
Різнобічні суспільні процеси радикально змінили медіасферу. Трансформація журналістської діяльності є однією з помітних тенденцій в сучасній системі ЗМІ. У нових умовах на журналістську професію впливає безліч чинників, серед яких важливими є технологічний аспект як фактор підвищення оперативності доставки інформації; багатоканальність комунікацій; візуалізація інформації як провідний засіб комунікації в медіасередовищі; свобода слова та свобода інформації; журналістські розслідування без обмежень у публічності; захист приватного життя, честі, гідності і репутації особистості тощо.
Відповідно, змінюються форми, способи збору, трансляції, обробки та захисту інформації, і у цих процесах основне місце починають займати фахівці, що адаптивні до реальних умов сучасності, здатні розумітися у основних аспектах правового поля щодо захисту базових ознаки демократичної і правової держави. Таким чином, сформувалася потреба в універсальній особистості, що розуміється та орієнтується у медіа-правовому середовищі.
Надати фото доказ того, що відбулося, гучно та влучно висвітлити резонансну справу, провести власне журналістське розслідування, взяти повноцінне об’ємне інтерв’ю, висвітлити у мас-медіа цікаву та цінну інформацію, знати інформаційне, конституційне право та право інтелектуальної власності, розуміти та нести відповідальність за свої дії, складати сценарії та проводити правові прес-конференції, брифінги, семінари, - це перелік тих основних професійних компетенцій, якими повинен володіти фахівець медіа права. Саме все вище перераховане і змусило задуматися мене, де і як знайти такий курс, що допоможе мені оволодіти таким комплексом компетентностей. Відповідь не забарилася: Науково-навчальний інститут права при Національному університет водного господарства впроваджує програму неформальної освіти «Юридична журналістика», де до організації освітнього процесу залучені представники ЗМІ, пресцентрів судової влади, практики-юристи та практики-журналісти.
Я студент університету Матея Бела у Словаччині і тисячі кілометрів не стали на заваді у здобутті неформальної освіти за такою цікавою та незвичною спеціальністю. Працюємо на скайпі, викладачі додають відео матеріали, практичні приклади і з легкістю скоординовують мою роботу. Я впевнений, що бути фахівцем з медіа права – це круто. Чи це легко? – спитаєте Ви. Спочатку ні, але складнощі додають сили і розвивають, а практика показує реальне професійне життя.
Онищук Роман

Читайте нас також: 

               

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування