Правова допомога в умовах воєнного часу

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Круглий стіл присвячений питанням доступу до безоплатної правової допомоги в умовах воєнного часу

Аспірантка ННІ права НУВГП Віта Сахнюк  та її наукова керівниця  к.ю.н., проф. Інна Міщук взяли участь  у обговоренні останніх новел законодавства, в.ч. змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які зараз розглядаються в парламенті, функціонування точок доступу до безоплатної правової допомоги в умовах воєнного стану, підвищення рівня правової освіченості населення шляхом правопросвітництва, хід реалізації на Рівненщині пілотних проєктів системи БПД, а також розширення та поглиблення співпраці з партнерами.

Захід відбувся у вигляді круглого столу на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області.

Правові потреби та виклики – це ті питання, на які система безоплатної правової допомоги в умовах війни повинна реагувати миттєво. На цьому наголосив у своєму вітальному слові директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк. За його словами фахівці безоплатної правової допомоги не мають звички роками працювати «за одним шаблоном», а відтак робота з покращення надання громадянам правової допомоги та захисту їх прав динамічно покращується.

Як приклад дотримання якості надання правової допомоги Василь Овдіюк навів постійний моніторинг думки клієнтів, щодо їх задоволеності наданими послугами, внутрішнє та зовнішнє оцінювання якості наданих правових консультацій та багато іншого.

Щодо доступності правової допомоги, тут присутнім було акцентовано увагу на низці електронних сервісів, які доступні для громадян. Кол-центр, чат-боти, месенжери, кабінет клієнта – це далеко не повний перелік сучасних можливостей комунікації, за допомогою яких людина може отримати правову допомогу.

Аспірантка ННІП Віта Сахнюк представила результати свого дисертаційного дослідження на тему «Адміністративно-правове забезпечення права на безоплатну правову допомогу» та виявила бажання долучитись до проєкту і стати волонтером БПД, аби більш практично вивчити роботу безоплатної правової допомоги, а також зробити свій внесок у процес інформування громадян про права та шляхи їх захисту.

В свою чергу, заступниця директора Навчально-наукового інституту права Національного університету водного господарства та природокористування, професор кафедри Конституційного права та галузевих наук Інна Міщук розповіла присутнім про підготовку до нового навчального року, зміни в освітньому процесі та окреслила можливості для нових напрямків співпраці між центрам БВПД Рівненщини та університетом.

Детальніше про захід можна ознайомитись за посиланням: https://legalaid.gov.ua/novyny/u-rivnomu-vidbuvsya-kruglyj-stil-prysvyachenyj-pytannyam-dostupu-do-bezoplatnoyi-pravovoyi-dopomogy-v-umovah-voyennogo-chasu/?fbclid=IwAR1TJ_axND1IHznRW5d5O3vVtXWoeWc2UVaNf2z8D6bX9kzU6YcV_e4ewtE.

За матеріалами Пресцентру 
Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування