Голова Рівненського апеляційного суду зустрівся зі студентами ННІ права

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

У рамках постійної співпраці між Навчально-науковим  інститутом права Національного університету водного господарства та природокористування та Рівненським апеляційним судом розпочався процес знайомства здобувачів 1 курсу з особливостями майбутньої професії.

26 жовтня  під керівництвом доц. Гришко В.І. та к.ю.н. Рогозіннікової К.С. першокурсники побували в суді вперше, тому кількагодинне знайомство було вибудуване так, аби майбутні юристи отримали максимум корисної для професійного зростання інформації.

Екскурсія судом, знайомство з основними функціями та завданнями, які виконують судді та працівники апарату суду, відповіді на запитання і, врешті — спілкування з Головою Рівненського апеляційного сулу Олегом Полюховичем, який між засіданнями відшукував можливість зустрітися зі студентами. Він розповів відвідувачам, що із запровадженням воєнного стану в Україні було вжито низку заходів, які допомогли адаптуватися до нових умов, а також забезпечити своєчасність розгляду апеляційних скарг, що надходять для розгляду до суду.

— Оскільки конвоювання зараз ускладнене, — продовжив розповідь Олег Іванович, — розгляд справ відбувається виключно за допомогою відеоконференцзв’язку. Рівненський апеляційний суд передав Рівненському СІЗО комп’ютерне обладнання із програмним забезпеченням та створив окремий відеозв’язок. Завдяки цьому особи, які перебувають під вартою, отримали право не тільки на вчасний перегляд апеляційних скарг та прийняття справедливих рішень, але й на безпеку під час численних повітряних тривог, — завершив Голова суду.

Зрештою, студенти-першокурсники, Каріна Веремчук, Софія Литвинчук, Дмитро Зелінський, Анна Назарова, Богдан Савчук, Валерія Жилінська, Ілля Алексійчук, Вікіфія Огородницька, Іван Жук, Софія Рибак, Дмитро Семенович та Яна Бабецька, наочно переконалися в цьому, оскільки побували на двох судових засіданнях, що проводилися в режимі відеоконференцзв’язку із Рівненським Слідчим ізолятором.

 За матеріалами сайту Рівненського апеляційного суду: https://rva.court.gov.ua/sud4815/pres-centr/news/1338246/

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування