Адміністративно-територіальна реформа в Україні: стан, проблеми, перспективи

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Стан, проблеми та перспективи адміністративно-територіальної реформи в Україні - дискутували на регіональній науково-практичній конференції ННІП НУВГП.

Адміністративно-територіальна реформа в Україні і досі залишається предметом жвавих дискусій та обговорень. Це знову довела регіональна науково-практичній конференції на тему «Адміністративно-територіальна реформа в Україні: стан, проблеми, перспективи», що вже вчетверте відбулася на базі Навчально-наукового інституту права Національного університету водного господарства та природокористування.

До участі у конференції долучилося понад сімдесят учасників – науковців, юристів-практиків, аспірантів і студентів передусім з рівненських закладів вищої освіти, а також з Києва та Харкова. Розмаїття поданих матеріалів було узагальнене за трьома напрямами:

  1. Адміністративно-територіальна реформа в Україні: поточний стан і перспективи.
  2. Правові аспекти діяльності у сфері публічного адміністрування.
  3. Актуальні питання національної правової системи у контексті євроінтеграції.

На початку конференції її учасників привітав директор Навчально-наукового інституту права НУВГП, к.ю.н., професор, Заслужений юрист України Валерій Цимбалюк, а також від імені ректорату НУВГП проректорка з наукової роботи та міжнародних зв'язків НУВГП д.е.н., професорка Наталія Савіна

Серед виступів, що спричинили дискусію серед учасників варто виокремити: 1) доповідь голови Сарненської районної ради Ярослава Яковчука, щодо особливостей діяльності місцевих органів влади під час воєнного стану; 2) виступ фахівця питань з комунальних послуг, аспіранта кафедри конституційного права та галузевих дисциплін Навчально-наукового інституту права НУВГП Василя Куриласа, яка була присвячена окремим проблемним аспектам делегування державних повноважень органам місцевого самоврядування; 3) міркування д. ю. н., професора правоохоронної діяльності та спеціальних юридичних дисциплін Навчально-наукового інституту права НУВГП на тему «Криза суспільного обов’язку як правова і етнодуховна проблема територіальних громад» Володимира Кафарського.

У підсумках конференції модератор заходу – професор кафедри правових природоохоронних дисциплін Навчально-наукового інституту права НУВГП, д. філос. н., професор Андрій Матвійчук, озвучив резолюцію учасників конференції, яка передбачала на підставі наданих матеріалів сформулювати пропозиції до українського парламенту щодо удосконалення чинного законодавства у частині регламентації взаємин між військовими адміністраціями і місцевим самоврядуванням, а також щодо повноважень місцевого самоврядування та фінансової основи їхньої реалізації.

Традиційно за результатами конференції заплановане видання збірника (електронного) наукових матеріалів регіональної науково-практичної конференції.

 

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування