Вебінар «Інклюзивна література та реальні проєкти»

25.04.2024 року відбувся вебінар «Інклюзивна література та реальні проєкти». Викладачі та здобувачі вищої освіти Навчально-наукового інституту охорони здоров’я відвідали подію офлайн у  Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці

Спікерка вебінару – Євгенія Пірог, письменниця, авторка близько 30-ти книжок для дітей та підлітків, член Національної спілки письменників України, неодноразова учасниця журі Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова», партнерка міжнародного руху «Маленькі вільні бібліотеки» (LFL). Авторка та засновниця Всеукраїнської ініціативи «Додай читання», авторка-організатор 4-х національних рекордів України, спрямованих на промоцію дитячого читання. Співорганізаторка інклюзивного Літературного конкурсу імені Дмитра Ружевича для дітей та молоді.

Євгенія Пірог предзентувала свої аудіокниги «Тридцять перший меридіан» та «Сім дорослих днів». На написання цих історій письменницю надихнув Дмитро Ружевич – український громадський діячбібліотекар, наймолодший директор на громадських засадах приватної бібліотеки в Україні, рекордсмен Книги рекордів України. «Тридцять перший меридіан» та «Сім дорослих днів» -  це інклюзивна література, яка виховує у юних читачів толерантність. Також під час заходу розглядалось поняття «інклюзивної книги» і студенти ознайомились з дитячими книжками, у яких використовується шрифт Брайля. Окрім того, учасники почули декілька віршів, написаних людиною, яка двадцять років тому втратила зір. По завершенню події усі бажаючі могли придбати книги Євгенії Пірог з автографом.

Дякуємо письменниці та в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці за проведення настільки вагомої та потрібної суспільству події.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування