Школа доброго врядування продовжує навчання. Третя зустріч

26 січня 2024 року відбулась чергова зустріч у Школі доброго врядування, спікером якої став Захарчук Володимир, начальник департаменту екології та природних ресурсів Рівненської обласної державної адміністрації.
Тема лекції - «Екологічна безпека під час війни. Державне регулювання».
Доповідач звернув увагу, що в Україні, саме після Чорнобильської катастрофи, було створено систему відповідних органів, на сьогодні очолює ці органи Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.
Було наголошено, що політика нашої держави базується на принципах сталого розвитку, а екологія є одним із важливих складників сталого розвитку держави.
Крім того, захисту довкілля та здійсненню екологічної політики багато уваги приділяє Європа, оскільки наша держава на шляху до вступу у Європейський Союз, тому необхідно привести у відповідність законодавство України.
Сьогодні існує ряд європейських грантових проєктів, це є той фінансовий ресурс, який допоможе зробити реконструкції застарілих систем підприємств, організацій та ін., що вплине на покращення екологічної ситуації. Україна використовує також міждержавні проєкти в рамках транскордонного співробітництва.
Було звернено увагу на екологічних збитках, які зазнає наша держава під час війни. Зокрема, знищення Каховського водосховища стало справжньою екологічною катастрофою.
Присутні мали можливість прийняти участь у цікавій дискусії.
Прозвучали питання щодо ліквідації наслідків війни, було зауважено, що екологічні репарації ще не практикувались у світі, але Міністерство активно працює, щоб вони були включені.
 
Леся Тихончук, в.о. завідувача кафедри менеджменту і публічного врядування

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування