Про стресостійкість на Школі доброго врядування

Темою другої зустрічі, яка відбулася  21.02.2023 р.  у роботі Школи доброго врядування, яку проводить кафедра публічного управління, адміністрування та інформаційної діяльності, стала важлива для сучасної ситуації в країні проблема розвитку та плекання  базової навички психіки – стресостійкості.

Доцентка кафедри філософії та культурології, к.ф.н  Сарнавська Оксана дала можливість зрозуміти слухачами, що стрес – це не лише негативне емоційне явище, а  й можливість по іншому сприйняти життєві випробування, переоцінити свої пріоритети, оточення та сенси. Також в теоретичній частині  слухачі школи дізналися про види стресу, фази протікання стресу та стратегії й типи реакцій на стрес.

Цікавою та  інформативною для усіх стала діагностика рівня стресу, коли кожен зміг виміряти свій рівень стресу та задуматися над його ознаками, проявами та характеристиками.  Найбільший інтерес у присутніх викликали методики та практики самодопомоги при гострому і хронічному стресах. І дійсно, важливо знати про власні ресурси для створення та підтримки адаптаційної енергії, про важливість і способи турботи про себе, і тоді про своїх близьких,   практики вдячності собі, звичайними, іноді буденним,  речам та явищам, які допомагають розвитку навичок  емоційної стабілізації, критичного мислення, усвідомленості життя.

Підсумком такої розмови стали теоретичні та практичні знання й досвід про те, що стрес  – це розуміння того, що дрібниць не буває, адже саме з них складається наше здоров’я і життя, стрес – це про довіру до життя з усіма його викликами, довіру до себе і своїх близьких і, що найважливіше,   стрес – це про можливість особистісного зростання.

Леся ТИХОНЧУК, в.о. завідувача кафедри публічного

управління, адміністрування та інформаційної діяльності

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування