Практичні заняття здобувачів ОП "Журналістика" на Суспільному

Студенти освітньої програми «Журналістика» знову відвідали Рівненську філію Суспільного – осередок якісного медіамовлення, команду, яка вкотре продемонструвала свою відкритість і високу професійність.
Перебування у закуліссі Суспільного мовлення було пізнавальним, захопливим і надзвичайно корисним.
Майбутні журналісти мали змогу побачити, як влаштована робота регіонального мовника зсередини. Про історію Суспільне Рівне, його стандарти розповіла Ольга Шевчук, редакторка міжрегіонального інформаційного телепроєкту «Суспільне. Спротив».
 
Студенти мали унікальну нагоду поспостерігати із приміщення, звідки йде трансляція, за злагодженою роботою команди над захопливим процесом підготовки і прямим етером цього всеукраїнського проєкту.
 
Керівниця диджитал-відділу Валентина Гордич ознайомила із завданнями та принципами роботи підрозділу, поділилася навичками адаптації контенту для цифрових платформ, відповіла на запитання допитливих майбутніх колег про особливості функціювання відділу у воєнний період.
 
Цікавим також було практичне заняття з радіожурналістики безпосередньо у радіостудії мовника. Студенти стали учасниками виробничого процесу Українського Радіо Рівне, спостерігали запис прямоетерної радіопередачі, згодом аналізували її.
 
Редакторка Ірина Данильчук ознайомила із сучасними програмами радіомонтажу і продемонструвала магію роботи з аудіофайлами, редакторка Ольга Шевчук відповіла на запитання студентів про те, які труднощі трапляються при підготовці матеріалів, яка частина роботи працівників радіо залишається поза етером.
 
Враженнями про практичні заняття на Суспільному поділилася студентка Ірина Киричук :
"Майстер-класи журналістів-практиків необхідні для студентів. На таких заняттях досвідчені спеціалісти розповідають не тільки про важливі технічні нюанси, а й про внутрішню кухню медіасправи, діляться порадами, передають нам власний багаж знань. Отож, як представник студенства, що тільки-тільки починає кар'єрний шлях, можу стверджувати, що такі заходи дуже корисні. Вони дають екслюзивні знання про обрану спеціальність та морально готують до реальної роботи у медіа.
У цьому семестрі ми вивчаємо радіожурналістику, тому майстер-клас на радіостанції регіональної філії Суспільного дуже цінний. Засвоювати теоретичні знання набагато легше на практиці. Побачивши, як проводиться редіоетер у прямому включенні, ти починаєш краще розуміти специфіку радіо, що в майбутньому надасть ширший профіль можливостей у журналістиці".
 
Щира подяка  колективу Суспільного за співпрацю.
 
Майя Дзюба, доцентка кафедри журналістики та українознавства

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування