Пам’ятний захід на пошану 150-річчя гетьмана П. Скоропадського

У День Героїв , 23 травня, кафедра журналістики та українознавства долучилася до проведення пам’ятного заходу на пошану 150-річчя гетьмана П. Скоропадського, який відбувся в Рівненській обласній бібліотеці.
Гетьман Української Держави Павло Скоропадський – військовий та політичний діяч часів Української революції 1917-1921 рр. Постать традиційно перебуває у затінку більш знаних і пошанованих фігур доби національних визвольних змагань. Разом із інституційним посиленням України як незалежної держави та зростання політичної свідомості українського суспільства все очевиднішим стає масштаб особистості Павла Скоропадського, розмах та результати його діяльності як державотворця. Щоправда, стають виразнішими і ті помилки та прорахунки, яких припускався Гетьман, що вкотре свідчить про потребу вдумливого вивчення, осмислення та вмілого практичного використання історичного досвіду сучасними поколіннями українців.
 
Працівниця РОУНБ Олена Додор у вступному слові підкреслила суспільну значущість і державотворчий потенціал військово-політичної діяльності П Скоропадського.
Із презентацією про перипетії життєвого шляху П. Скоропадського виступила доцентка кафедри історії України РДГУ Валентина Доброчинська. Спікерка докладно розглянула період 1917-1918 рр., коли вихідцю із родини козацької старшини, генералу російської імператорської армії, герою Першої світової війни судилося взяти участь у відродженні української нації, а згодом очолити та розбудовувати Українську державу.
 
Цінними заувагами про родину Скоропадських поділився викладач кафедри журналістики та українознавства НУВГП Віктор Гром.
Учасники ювілейного заходу, а серед них студенти НУВГП, обмінялися думками та враженнями про період визвольних змагань та про постань Гетьмана Павла Скоропадського, про уроки історії, які варто засвоїти в наші драматичні і водночас героїчні часи відстоювання українським народом своєї свободи та державної незалежності.
 
Олександр Крупка, доцент кафедри журналістики та українознавства

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування