Лекція першої заступниці голови НСПП

19 березня 2024 р. у рамках Договору про співпрацю, на базі кафедри менеджменту та публічного врядування Національного університету водного господарства та природокористування, перша заступниця Голови Національної служби посередництва і примирення, д.ю.н., професорка, адвокатка, медіаторка Світлана Запара прочитала онлайн-лекцію на тему «Соціальний діалог: мистецтво врегулювання конфліктів».

Лекцію прослухало понад 90 слухачів, серед яких були студенти,  викладацький склад університету та інших вищих навчальних закладів, працівники відділення, а також за запрошенням відділення приєднались стейкхолдери, соціальні партнери, сторони соціального діалогу, трудові арбітри, посередники та завідувачі інформаційно-консультаційними центрами НСПП.

Присутніх було ознайомлено із основними завданнями та повноваженнями Служби, колом стейкхолдерів, співпрацею НСПП з Міжнародною організацією праці.

 Світлана Запара розповіла про важливість поглиблення соціального діалогу в умовах сьогодення та у період повоєнного відновлення. Підкреслила, що ефективний соціальний діалог є дієвим інструментом забезпечення стабільності стану соціально-трудових відносин. Зазначила, що метою колективного договору є узгодження інтересів роботодавців і найманих працівників, що дає змогу налагодити конструктивний соціальний діалог та забезпечити стабільний стан соціально-трудових відносин у колективах.

Також повідомила про етапи роботи над законопроєктом «Про соціальний діалог в Україні» та склад робочої групи, яка продовжує над ним працювати. Наразі вже відбулося 13 засідань.

Наприкінці лекції учасники мали можливість поставити запитання та почути на них відповіді з урахуванням практичної складової.

Леся Тихончук, завідувачка кафедри менеджменту і публічного врядування

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування