Досвід підготовки до акредитації

Все більше вимогливою стає процедура акредитації ОП. Відчувається конкуренція в галузі освітніх послуг, реалізація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та аспекти глобалізації у наукових розробок.

 Як відомо щораз більше уваги приділяється практичній частині підготовки здобувачів освіти. А вимоги до викладацького складу, як то кажуть, само собою мають виконані ще «на вчора»: наукові ступені, публікації за дисциплінами, стажування, реальні проєти з громадами тощо. На сьогодні це відповідність наукових розробок викладача, практичні проекти з бізнесом, консультації та й не завадить винахідницька діяльність.

 За осінній період представниками кафедри менеджменту зроблено чимало робіт з питань організації робіт щодо поводження з відходами у місті Рівне.

Питання поводження з органічними відходами  (опале листя, скошена трава, сортовані харчові відходи тощо) є одним із актуальних для багатьох міст України, у тому числі й Рівного. Професор кафедри менеджменту Петро Скрипчук займається таким питанням ще з 2016 року. За цей час з доцентом кафедри комп’ютерних наук та прикладної математики Жуковським В.В. прийняти участь у 6 національних конкурсах за темою проекту, у тому числі міжнародних  і МОН України.

    Петро Михайлович з колегами кафедри менеджменту доцентами Судук О.Ю. та Щербаковою А.С. є авторами патенту (на корисну модель № 129820 «Спосіб утилізації відновної біомаси вермикультивуваннм» від 12. 11. 2018), а також разом з викладачами кафедри теоретичної механіки, інженерної графіки та машинознавства - Серілко Л.С. –  у грудні 2020 року отримали патент на корисну модель №144973 “Склад для подрібнення рослинних залишків”.

 Наразі в 2020 році існуючий з 2016 року проект масштабований на все місто. Зокрема, організовано переробку органічних відходів з Комунальним підприємством КАТП-1728 (за сприяння Окорського В.П.). На полігоні вже організовано  майданчик для машин і механізмів з подрібнення біомаси, закуплено техніку з формування буртів, перевертання компосту та частина обладнання з підготовки готового біогумусу для реалізації та відповідне інженерне забезпечення.

    Автори проекту мають такі здобутки: створені технології для переробки різних складових відходів; проведено перевірку якості біогумусу в акредитованій лабораторії (у тому числі листя  з мікрорайону Ювілейного міста Рівне зібраного ще в 2016 році); збережено для міської казни значні суми за умови проведення власників зусиллями пошукових і конструкторських робіт з виробництва машин та механізованих комплексів (разом з конструктором Галай В.); проведено низку конференцій та заходів щодо популяризації досвіду на різних рівнях.

  У планах науковців кафедри організувати онлайн платформу з поводження з відходами (система збору й логістики відновної біомаси з поступовим збільшенням частки залучення сортованих  харчових  відходів).

Своїми   напрацюваннями  щодо переробки опалого листя Петро Скрипчук також поділився з глядачами «Суспільного», на Національному форумі з поводження з відходами, низці заходів у Майстерні міста тощо.

 Розробками  кафедри менеджменту  зацікавились представники Луцька, Івано-Франківська, Дубна, сарн, громади Харківської й Дніпропетровської областей та ін. До речі, не просто зацікавились, а проведені переговори, написані бізнес-проєкти, проведено навчання тощо.

А ще, Петро Михайлович постійно популяризує дослідження науковців університету. Прочитав лекції  вихованцям  Екологічного центру ПДМ щодо  переробки біомаси на біогумус,  консультує переробку біомаси у школах міста, а також   провів відкриту  лекцію “Інноваційні технології організації переробки відновної біомаси на  біогумус” для студентів  Івано-Франківського  університету.

Отже, системна робота кафедри менеджменту для громади Рівного та з громадою лише за одним із напрямів

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування