Надання технічної допомоги захисту дітей в будівлях закладів освіти

Управління освіти виконавчого комітету Вараської міської ради звернулося в університет з проханням про проведення експертизи залізобетонних конструкцій підвальних поверхів будівель закладів освіти на міцність та стійкість при дії ударної повітряної хвилі.

За дорученням ректора університету в Навчально-науковому інституті будівництва та архітектури для виконання таких робіт була утворена робоча група у складі: професора
Бабича Є. М. (керівник групи), доцентів Філіпчука С. В., Бабіча Є. Є. та Бабича В.Є. Для обстеження запропоновані будівлі, в яких розташовані шість ясел-садків, три ліцеї та одна гімназія. Всі будівлі знаходяться в експлуатації більше 20 років.

Робоча група провела аналіз наявної проектної документації з метою виявлення конструктивної схеми будівель, встановлення використаних конструктивних елементів для влаштування перекриттів, стін підвалів, фундаментів і їх характеристик, використаних матеріалів, можливих пошкоджень. Виконані також візуальні обстеження підвальних приміщень всіх будівель, які дозволили встановити реальний стан конструктивних елементів та виявити пошкодження. Отриманий матеріал дозволив виконати теоретичні розрахунки несучої здатності конструкцій з урахуванням динамічних впливів ударної хвилі.

На основі виконаних робіт Управлінню освіти надані висновки щодо несучої здатності конструктивних елементів підвальних поверхів будівель закладів освіти м. Вараш з урахуванням динамічної дії ударної повітряної хвилі як для сховищ класу А-IV. Надані висновки дозволяють закладам освіти облаштувати надійні сховища для дітей та персоналу в умовах надзвичайних ситуацій.

Всі роботи робоча група виконала на волонтерських засадах.

Управління освіти та заклади освіти Вараської міської територіальної громади висловили щиру подяку за надання допомоги ректору університет Віктору Мошинському та робочій групі.

Науковці Навчально-наукового інституту готові надавати допомогу різним суб’єктам господарювання в експертній оцінці технічного стану будівель і споруд, які експлуатуються або виявилися пошкодженими.

                                                                                                                                                                                       Валентин САВИЦЬКИЙ,
кафедра промислового, цивільного будівництва та інженерних споруд

                

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування