Міжнародна конференція “Екологічні дослідження між Україною та Баварією – зустріч, співпраця та відновлення”

13-14 листопада у м. Регенсбург (Німеччина) відбулась Міжнародна конференція “Екологічні дослідження між Україною та Баварією – зустріч, співпраця та відновлення”.

Метою заходу було налагодження співпраці між науковцями України та Німеччини у сфері відбудови та охорони навколишнього середовища.

Основними секціями конференції були:

– управління відходами та циркулярна економіка;

–  сучасна гідромеліоративна служба та досягнення екологічної рівноваги;

– управління водними ресурсами;

– Natura 2000 та Смарагдова мережа, як інструменти збереження та відновлення біорізноманіття;

– зелена енергетика та кліматична стійкість.

Зустріч українських та німецьких науковців відбулася з метою започаткування співпраці у вивченні екологічної проблематики та створенні нових проектів співпраці між установами України та Німеччини. Особливу увагу було приділено розробці проектів, що стосуються проблем післявоєнної відбудови України, в тому числі врахування вимог директив ЄС.

Заступник директора інституту будівництва та архітектури Олександр Грицина спільно з представниками Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну (Львів), НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (Київ), Східнобаварським технічним університетом (OTH) (Регенсбург, Німеччина), Університетом прикладних наук (Хоф, Німеччина) Центр компетенції Water Berlin gGmbH (Берлін, Німеччина) та Амберг-Вайденського університету прикладних наук (Німеччина) обговорили майбутню співпрацю.

Зокрема співпраця має на меті трансфер знань Німеччини у сфері управління водними ресурсами шляхом організації семінарів для стейкхолдерів, удосконалення освітніх програм, ознайомчі візити до Німеччини, проведення спільних досліджень, а також пошук міжнародних фондів для реалізації цих заходів. Під час дискусій велика увага була приділена проблемам біотехнологій очищення води територіальних громад та ревіталізації малих річок.

Захід організовано спільно з офісом SCIENCE AT RISK (в рамках проекту «Наука під ризиком»), Баварським дослідницьким альянсом BayFOR, Баварським агентством з охорони навколишнього середовища, Лейбніц-Інститутом досліджень Східної та Південно-Східної Європи IOS, Вищою школою досліджень Східної та Південно-Східної Європи, Баварським академічним центром досліджень Центральної, Східної та Південно-Східної Європи BAYHOST та містом Регенсбург.

НУВГП висловлює вдячність організаторам конференції за запрошення, проведені зустрічі та перспективи співпраці у сфері відбудови України.

Заступник директора ННІБА Олександр Грицина

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування