Previous Next

Зустріч із роботодавцями студентів спеціальності Водні біоресурси

У межах практичної підготовки студентів спеціальності Водні біоресурси відбулась зустріч із роботодавцями на базі ПрАТ «Рівнерибгосп» с. Понебель.

Розвиток рибогосподарської галузі в сучасних умовах господарювання вимагає від фахівців з аквакультури глибоких знань ведення технологічних процесів, що пов’язано із засвоєнням теоретичних знань із особливостей біології об’єктів аквакультури, функціонування екосистеми ставків, взаємовідносин об’єктів культивування із середовищем та впливом його складових на організм риб протягом їх життєвого циклу з урахуванням типів господарств, систем та форм ведення в них аквакультури.

24.03.23 року відбулося практичне заняття та зустріч з стейкхолдерами (роботодавцями) (спілкування, навчання, практичні навички) із дисципліни «Зоологія хордових» на базі ПрАТ «Рівнерибгосп» що знаходиться в с. Понебель Рівненського району. Господарство має площу ставків 66.5 га., з них нагульних -41 га., вирощувальних 18 га. Студенти ВБА-11 мали змогу ознайомитися із внутрішньою та зовнішньою будовою кісткових риб, закріпити знання із систематики класу кісткових риб. Також студентам розповіли про технологічні процеси відтворення та вирощування коропа та рослинноїдних риб, шляхи покращення рибопродуктивності водойм та заходи проти інвазійних хвороб риб, які проводяться в ПрАТ «Рівнерибгосп».

Студенти мали змогу ознайомитись із виробництвом ганульованих комбікормів для риби на цьому ж господарстві. Гранульовані комбікорми ПрАТ «Рівнерибгосп» використовує на базі свого господарства, дане виробництво дає змогу господарству забезпечити годівлю риби яку вирощує.

Також із роботодавцями (стейкхолдерами) було обговорено покращення практичної частини навчального плану першого рівня вищої освіти (бакалавр).

Колектив кафедри водних біоресурсів висловлює велику вдячність власникам і адміністрації ПрАТ «Рівнерибгосп» за можливість отримувати практичний досвід безпосередньо на виробництві та спілкуванні із практиками рибоводами. Особлива вдячність Голові правління ПрАТ «Рівнерибгосп» Шваї Андрію Дмитровичу за проведену розповідь і ознайомлення студентів із практичною роботою рибовода господарства.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування