Previous Next

Всесвітній день води відзначили набуттям практичних навичок

Студенти бакалаврату спеціальностей 101 Екологія та 183 Технології захисту навколишнього середовища відзначили Всесвітній день води, набуваючи навичок визначення морфометричних характеристик водних об'єктів.

Всесвітній день води, що щорічно відзначається 22 березня, цього року припав на заплановані в навчальних планах спеціальностей тем практичних робіт з дисципліни Гідроекологія. 

Морфометричні характеристики водних об'єктів – це важливі показники, які включають глибину, площу поверхні, об'єм води, довжину та ширину водойм, а також берегову лінію. Ці параметри є ключовими для вивчення водних екосистем, оцінки їх стану та розробки заходів з охорони водних ресурсів. Отримання вихідних даних для проведення відповідних розрахунків студенти провели за паспортами річок Рівненської області, знайомство з якими також стало елементом навчання.

Важливим аспектом цього навчання було ознайомлення з методами аналізу даних та їх застосування для вирішення конкретних екологічних задач. Крім того, студенти мали можливість обговорити актуальні проблеми та виклики в галузі водного господарства. Практичне заняття завершилося дискусією про важливість інтеграції морфометричних досліджень водних об'єктів у ширший контекст збереження водних екосистем і сталого розвитку. Студенти поділилися своїми враженнями та ідеями щодо можливостей подальшого навчання та проведення досліджень під час літньої практики. Ця ініціатива підкреслила не тільки академічний інтерес студентів до вивчення природничих наук, але й їхнє бажання зробити внесок у вирішення глобальних екологічних проблем. Всесвітній день води став для них не просто днем календаря, а днем активних дій та навчання, яке вони зможуть застосувати в майбутній професійній діяльності.

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування