Previous Next

Віртуальні екскурсії заповідними об’єктами

У червні-липні студенти першого курсу спец. 101 Екологія, 183 Технології захисту навколишнього середовища мали змогу зустрітися із фахівцями Нобелівського Національного парку, Черемським природним заповідником та віртуально подорожувати по заповідних об’єктах.

Зустріч відбулася з Павлом Дубінцем, провідним фахівцем відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Проведений вебінар дозволив ознайомити студентів із Нобелівським національним природним парком та віртуально ознайомитися із водними об’єктами парку, флорою та фауною. 

Відбулася зустріч студентів з Людмилою Шпак науковим співробітником наукового відділу Черемського природного заповідника. Проведений вебінар дозволив ознайомити студентів із Черемським природним заповідником, його історієї та особливостями.  Віртуально ознайомилися  із природно-територіальними комплексами, екологічною стежкою, флорою та фауною боліт.

Для довідки. НОБЕЛЬСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРИРОДНИЙ ПАРК розташований у крайній північно-західній частині Рівненської області та займає значну частину території Зарічненського району. Названий на честь найбільшого на Поліссі озера - Нобель. Відповідний указ, від 11 квітня 2019 року, про його створення підписав Президент України.

Для довідки. Черéмський приро́дний запові́дник - природний заповідник в Україні. Розташований у північній частині Маневицького району Волинської області. Загальна площа 2975,7 га. Створено з метою збереження типових та унікальних природних комплексів Українського Полісся. Черемський природний заповідник був створений Указом Президента України від 19 грудня 2001 року № 1234 на базі Черемського заказника загальнодержавного значення, площею 903 га та його охоронної зони, а також трьох заказників місцевого значення: орнітологічного заказника «Урочище Сузанка», загальнозоологічного заказника «Карасинський» та ботанічного заказника «Карасинський ялинний-1». Це перший заповідник, створений у Волинській області. Заповідник розташований у північній частині Маневицького району Волинської області, на межі з Рівненською областю, за 6 км на північ від села Замостя. Заповідник являє собою природно-територіальні комплекси, де збереглися малопорушені антропогенною діяльністю суцільні лісові масиви з унікальним еумезотрофним (перехідним, дуже обводненим) осоково-сфагновим болотом Черемське (місцева назва «Чірмуське»), в межах якого розташоване озера Черемське та Редичі.

Заповідник віддалений від населених пунктів, на його території відсутні лінії електропередач, дороги з твердим покриттям, його територія розташована в безпосередній близькості з Рівненським природним заповідником (Білоозерський філіал) i межує із 30-кілометровою зоною Рівненської АЕС (м. Вараш).

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування