Previous Next

Участь викладачів НУВГП у Стратегічній сесії

19 квітня 2024 року Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» спільно з Рівненською обласною військовою адміністрацією було проведено стратегічну сесію на тему «Стратегічні пріоритети розвитку Рівненщини: роль і місце територіальних громад».

Від нашого університету участь у цьому заході взяли: А. А. Подлевський, проректор з науково-педагогічної роботи, розвитку та комунікацій, А. Г. Ліщинський, завідувач кафедри землеустрою, кадастру, моніторингу земель та геоінформатики, Ж. В. Наконечна, старша викладачка кафедри землеустрою, кадастру, моніторингу земель та геоінформатики.

На сьогоднішній день проведення подібних заходів є надзвичайно актуальними, оскільки з 1 січня 2025 року набирає чинності вимога до територіальних громад мати місцеву містобудівну документацію – Комплексний план просторового розвитку. Це означає, що лише з цим документом громада зможе ефективно розпоряджатися своїми ресурсами, в першу чергу земельними. Щоб підготувати майбутніх розробників Комплексних планів, яких наразі не вистачає для потреб усіх громад, такі майданчики дуже важливі для обміну досвідом та навчання: для сертифікованих архітекторів, інженерів-землевпорядників, фахівців з містобудування, землеустрою, картографії та геодезії, інших зацікавлених сторін.

Метою заходу було залучення посадових осіб громад Рівненської області, експертів та науковців до процесу актуалізації Стратегії регіонального розвитку Рівненської області на період до 2027 року, узгодження комплексного просторового планування та стратегічного планування з інструментами просторового аналізу.

Учасники заходу обговорили основні засади розробки Плану заходів, який задає напрям для розвитку територіальних громад та регіонів в середньостроковій перспективі. Експертами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» була представлена Загальна рамка моделі Гармонізації систем просторового, стратегічного планування, програмування та програмно-цільового бюджетування.

Представники територіальних громад в дискусійних групах сформовали пропозиції щодо просторового розвитку Рівненщини, після чого результати роботи кожної з дискусійних груп були узагальнено представлені всім учасникам.

На завершення сесії було представлено Презентацію архітектурного проєкту IRS Xakaton «100 ідей для міст» як засіб переосмислення територій та залучення стейкхолдерів до громади.

Щиро вдячні ЗСУ, за надану можливість попрацювати в тихій і спокійній атмосфері! Разом до Перемоги!

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування