Previous Next

Участь у конференції з питань російської військової агресії проти довкілля

28 березня 2024 року директор ННІ агроекології та землеустрою, науковці та студенти  взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «ПРИРОДА В ОКУПАЦІЇ – 10 РОКІВ РОСІЙСЬКОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АГРЕСІЇ ПРОТИ ДОВКІЛЛЯ. ПЕРСПЕКТИВИ ВІДНОВЛЕННЯ ПРИРОДООХОРОННИХ ТЕРИТОРІЙ УКРАЇНИ»

Конференцію організувала Всеукраїнська екологічна ліга спільно з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Хмельницьким національним університетом, Національним природним парком «Подільські Товтри», Центром екологічної освіти та інформації та Міжрегіональним центром наукових досліджень та експертизи. Метою конференції  було обговорення та аналіз впливу російської військової агресії на довкілля України, виявлення проблемних аспектів та пошук ефективних шляхів відновлення природоохоронних територій з метою забезпечення сталого розвитку та збереження біорізноманіття. Участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції, зокрема, взяв голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, міністр Міндовкілля Руслан Стрілець,  заступник міністра Олександр Краснолуцький,  а також представники природоохоронних установ (природних заповідників, національних парків, заказників),  громадськості, науковці та екологи.

Упродовж двох днів учасникам конференції вдалося порушити чимало довкіллєвих тем, зокрема:

  • Вплив та наслідки військових дій для природоохоронних територій, об’єктів ПЗФ, морської акваторії, ландшафтного та біологічного різноманіття; 
  • Наслідки забруднення вибуховими та небезпечними речовинами ґрунтів, водних ресурсів: перспективи відновлення;
  • «Шкода для довкілля: тільки факти»;
  • Функціонування природоохоронних територій та шляхи їх відновлення і розвитку;
  • Перспективи впровадження екосистемних послуг в Україні. 

Учасники конференції прийняли резолюцію Всеукраїнської науково-практичної конференції «Природа в окупації – 10 років російської військової агресії  проти довкілля. Перспективи відновлення  природоохоронних територій України», де висвітлено питання відновлення та розширення природоохоронних територій та об’єктів природно-заповідного фонду є важливим пріоритетом європейської інтеграції України. 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування