Previous Next

Участь у форумі з реалізації зелених проектів громад

Науковці ННІ агроекології та землеустрою взяли участь у форумі «Зелена трансформація: як громади з усієї України реалізовують зелені проєкти під час війни», який був організований Асоціацією професіоналів довкілля PAEW, Global 100 RE Ukraine та Офісу сталих рішень.

В мотиваційній щорічній зустрічі цьогоріч взяли участь: Леонора ГЕВЕССЛЕР, федеральний міністр, Федеральне міністерство Австрії з Кліматичних дій, навколишнього середовища, енергетики, мобільності, інновацій та технологій. Народні депутати – Olena Shuliak та Elena Krivoruchkina, Представники Уряду України Надія Бігун (заст. міністра економіки) та Anna Zamazeeva (голова Держенергоефективності), Дімітрі ГВІНДАДЗЕ, директор із кліматичної стратегії та регіональних заходів ЄБРР, Крістіна ГАВЕРКАМП, керуюча директор Deutsche Energie-Agentur (DENA), Надзвичайні і повноважні Посли Республіки Австрії, Королівства Нідерланди та Бельгії, представники дипломатичних відомств країн ЄС, а також партнери з США, голови провідних фахових асоціацій та керівники 15 голів ОТГ відзначені за успішні зелені кейси своїх громад.

На форумі були представлені приклади успішного впровадження проектів в реалізації цілей сталого розвитку.

Кращі практики також представила Городоцька селещна рада, яка є постійним партнером кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства НУВГП, щодо проведення екологічних ініціатив, розробки стратегії розвитку громади з урахуванням екологічної складової.

Доповідачі зазаначали про роль підготовки кадрів для реалізації природоорієнтованих проєктів. Зокрема підготовки випускників за спеціальностями: екологія, технології захисту навколишнього середовища. Саме вони у громадах повинні ініціювати природоорієнтовані рішення та спрямовувати соціо-економічний розвиток з врахуванням екологічних імперативів.

Слід зазначити, що фокуси ОП підготовки бакалаврів, магістрів, аспірантів за спеціальностями 101 «Екологія», 183 «Технології захисту навколищнього середовища» спрямовані на вирішення екологічних проблем та застосування технології захисту навколишнього середовища в контексті забезпечення сталого розвитку регіонів, терироріальних громад. Форум дозволив враховувати кращі практики при  викладанні навчальних дисциплін з цих проблем та враховувати нові виклики суспільства щодо компетентностей випускників.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування