У «Водному» навчали органічному землеробству

У «Водному» навчали органічному землеробству

В навчально-науковому інституті агроекології та землеустрою відбувся регіональний тренінг «Органічне землеробство».

Цей захід став продовженням агрофоруму “Органiчне виробництво – практичнi кроки для виходу на експортнi ринки” , що відбувся минулого року в нашому ВНЗ за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і ГС «Органічна Україна».

В тренінгу взяли участь представники громадських організацій, органічних підприємств та кооперацій, сертифікаційної компанії та консультаційних органів, викладачі та працівники університету.

Відкрив захід його організатор – керівник регіонального підрозділу ГС «Органічна Україна Захід» Костянтин Січной.

Про діяльність регіональної громадської спілки «Органічна Україна» розповідала Олена Березовська.

Наступним з доповіддю виступив Сергій Галашевський із сертифікаційної компанії «Органік стандарт». Він говорив про те, чим займається його компанія, що таке органічна продукція, і її специфіка та історія виникнення, сертифікація та технології її вирощування, напрями органічного виробництва і маркування такого різновиду продукції.

З особливою цікавістю присутні слухали директора ТОВ «КьюС» Ксенію Гладченко. Ксенія розповіла про органічне виробництво в Україні та потенціал його розвитку, категорії органічної продукції, орієнтованої на експорт та органічну кормову продукцію, цікаву імпортерам, динаміку органічного експорту, тенденції на міжнародному органічному ринку. Зокрема, Ксенія відмітила, що сьогодні за кордоном набирає популярності безглютенова (зі складним білком) та Vegan-продукція (без вмісту компонентів тваринного походження)продукція без цукру. А ще у рази зріс попит на овес, який зараз представлений на транснаціональному ринку навіть у вигляді біо-напою.

Про сьогоденні задачі для виробників органічної продукції говорив директор переробної компанії «Рівнехолод» Василь Мартинчук.

З доповідями виступили також завідувач кафедри екології Микола Клименко та директор навчально-наукового інституту агроекології та землеустрою Алла Прищепа.

Про досвід органічного землеробства україно-німецької компанії РіттерБіо , особливості вирощування зернових, бобових та ягідних культур розповідав директор «РіттерБіо» Віктор Щербачук.

Також у тренінгу взяли участь Ольга Щеглинська з АгроЕкоКультури (Білорусь), Микола Юськовець з ТОВ «Старий Порицьк», директор з якості ТМ «Любисток» Віктор Кравчук, директор «Органік Бізнес-школи» Еліна Кац та інші. А під час перерви присутні, вже традиційно, отримали змогу скуштувати еко-продукцію українських виробників.



назад


Знайшли помилку? Виділіть текст та натисність Ctrl+Enter. У спливаючому вікні напишіть свій варіант або характер помилки