Тиждень мрій 2024 на кафедрі водних біоресурсів

18.04.2024 року учні випускних класів ліцеїв м. Рівного у рамках проведення «Тижня мрій» відвідали Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою зокрема кафедру водних біоресурсів.

Учні відвідали навчальні аудиторії та лабораторію іхтіології кафедри водних біоресурсів де ознайомилися зі спеціальність  Водні біоресурси та аквакультури, їм розповіли коротку ознайомчу лекцію про аборигенні і культурні види риб, які поширені у водних об’єктах західного Полісся України та Лісостеповій зоні.

Особливу зацікавленість учні проявили до відтворення і поширення таких видів риб як річковий вугор і білий амур, як біомеліоратор заростаючих водойм, яким чином збільшити кількість риби у водоймах та інше.

Доктор біологічних наук, професор кафедри водних біоресурсів Гриб Йосип Васильович ознайомив майбутніх студентів з проблемами відтворення аборигенних видів риб у річково-озерній мережі із заходами з реабілітації порушених господарською діяльністю річок та озер, а також, що потрібно робити для покращення очищення води та розведення риби.

Майбутніх студентів зацікавила спеціальність водні біоресурси та аквакультура, адже забезпечення населення України рибним білком та відтворення річок і озер одна з найбільш необхідних професій яку можна здобути НУВГП.

Йосип Гриб
професор кафедри водних біоресурсів

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування