ТОВ «КВС-УКРАЇНА» ОРГАНІЗУВАЛА ЕКСКУРСІЮ ДЛЯ МАЙБУТНІХ АГРОНОМІВ НА СУЧАСНИЙ ЗАВОД КОНДИЦІОНУВАННЯ НАСІННЯ

ТОВ «КВС-УКРАЇНА» ОРГАНІЗУВАЛА ЕКСКУРСІЮ ДЛЯ МАЙБУТНІХ АГРОНОМІВ НА СУЧАСНИЙ ЗАВОД КОНДИЦІОНУВАННЯ НАСІННЯ

20-21 листопада 2017 року студенти 4 та 5 курсів спеціальності «Агрономія» за сприяння дочірнього підприємства ТОВ «КВС-Україна» однієї з найбільших селекційних компаній в світі KWS SAAT SE зі штаб-квартирою в Німеччині,  мали можливість відвідати найсучасніший комплекс з кондиціювання насіння у м. Кам’янці-Подільському Хмельницької області, який було відкрито рік тому.

Головне завдання цього заводу — забезпечити українських аграріїв якісним насінням.

Потужність комплексу з кондиціювання насіння кукурудзи в Україні – 6 тис. т у рік. Завод обладнано надсучаснішим обладнанням, що відповідає європейським нормам щодо обробки насіння та захисту навколишнього середовища.

Під час екскурсії по виробничих потужностях — від ліній очистки, сортування, сушіння, калібрування, протруювання насіння до його фасування, студенти могли переконатись у довершеності обладнання та технологічних процесів. Зокрема, за еталон робочої температури при сушінні взяли 35оС, що забезпечує максимально дбайливе ставлення до насінини, дозволяє уникнути появу мікротріщин тощо. Вологість насіння доводять до «золотої середини» в рамках стандартів KWS — 12%.

Студенти також мали змогу прогулятися містом, адже  Кам’янець-Подільський належить до найдавніших міст України з майже тисячолітньою історією. Студенти побували біля міської ратуші, кафедрального костелу Святих  Апостолів  Петра та Павла XV – XIX ст., старої фортеці –  пам'ятки фортифікаційного мистецтва ХІІ-ХVIII ст. Найоригінальнішою виявилася зарядка для мобільних телефонів на сонячних батареях. Її у вигляді великої парасолі встановили на Лебединому озері.

Сповнені вражень, студенти повернулися до Рівного. Щиро дякуємо компанії «КВС-Україна» за надану можливість своїми очима побачити новітнє, сучасне виробництво!



назад


Знайшли помилку? Виділіть текст та натисність Ctrl+Enter. У спливаючому вікні напишіть свій варіант або характер помилки