Previous Next

Студенти агрономи на закордонному стажуванні

В рамках міжнародного грантового проекту Розширення цифровізації українських аграрних університетів (Digit 2) відбулося стажування в Університеті прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф.

Представники  коледжів та університетів України мали змогу обмінятися досвідом, здобути нові знання, отримати значні можливості у реалізації освітнього потенціалу. Тематика стажування: збір даних та розрахунок маржинального доходу фермерського господарства.

Учасники ознайомилися з кампусом Тріздорфу, молочною фермою університету, відвідали Центр з використання енергії та с/г техніки.

На тиждень занурись у економічну складову німецького господарства.  Мали змогу відвідати сімейну ферму Міхаеля Шнайдера, де ознайомилися з практикою вирощування сільськогосподарських культур, відгодівлі свиней та виготовлення м’ясних виробів та зібрали дані для проведення маржинального розрахунку.

У режимі World Café учасники проводили дискусію на тему збору даних  для планування роботи с/г підприємств. Обговорили актуальні проблеми та намагалися знайти шляхи їх вирішення.

В один із днів поїздки учасники відвідали Міністерство науки і мистецтва Баварії у Мюнхені, де зустрілися з Рольф-Дітер Юнгком, керівником апарату міністерства, та Ніколасом Джукичем, директором Баварського центру університетів Центральної, Східної та Південної Європи.

Семінар-тренінг був наповнений не тільки науковою складовою, а й приємними, атмосферними поїздками та моментами. Таким чином всі гості змогли відвідати Різдвяну ярмарку, погуляти по Ансбаху, побувати на цікавій екскурсії в Мюнхені та у Нюрнберзі.

Щира вдячність професору Ральфу Шлаудереру , Людмилі Камзін, Ользі Тригубець та Вадиму Петренку за незабутню атмосферу, професіоналізм, підтримку.

 

Наталія Новак
студентка магістратури
за спеціальністю ‘’Агрономія’’

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування