Previous Next

Співпраця екологів з роботодавцями

У липні студенти першого курсу спеціальностей 101 Екологія, 183 Технології захисту навколишнього середовища зустрілися із Віталієм Деркачем директором Ківерцівського національного природного парку "Цуманська пуща".

Зустріч проведена в рамках співпраці між навчально-науковим інститутом агроекології та землеустрою Національного університету водного господарства та природокористування та Ківерцівським національним природним парком "Цуманська пуща".

Проведений вебінар дозволив ознайомити студентів із організацією роботи національного парку, проблемами та завданнями. Особлива увага приділена підготовці фахівців екологів та технологів захисту навколишнього середовища для роботи в установах ПЗФ. Віталій Деркач  наголосив на потребі у таких фахівцях, оскільки Україна постійно розбудовує мережу природоохоронних об’єктів та планує її відновлення після завершення війни. Обговорили професійні компетентності, звернули увагу на м’які навички, які потрібно здобути студентам під час навчання.

У зустрічі взяли участь директор ННІАЗ Алла Прищепа та доцент кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища Ірина Борщевська.

Для довідки. Ківерцівський національний природний парк "Цуманська пуща" створений на території Ківерцівського району Волинської області на площі 34467,89 гектара земель, у тому числі 3472,71 гектара земель, що вилучаються та надаються йому в постійне користування, та 30995,18 гектара земель, що включаються до його складу без вилучення у землекористувачів. Ківерцівський національний природний парк "Цуманська пуща" створений з метою збереження цінних природних та історико–культурних комплексів. Територія парку характеризується різноманіттям видів ландшафтів та місцевостей, представників флори і фауни. Парк створений на базі водно-болотних угідь і лісових масивів Ківерцівського району, на крайній межі Українського Полісся, що розташований у межиріччі Стиру і Горині. Це оригінальний природний комплекс, який сформувався на більш багатих, ніж на півночі Полісся ґрунтах. Нині це праліси дубових та сосново-дубових лісів, які утворюють своєрідний комплекс із болотами різних типів та ділянками лук по водотоках, чорновільшняками, заплавами річок. Цей природний комплекс зберігає надзвичайно багате біорізноманіття, тут наявні рідкісні види рослин і тварин, а болота вражають своєрідною флорою та фауною. Тривалий час ці природні комплекси та їх біорізноманіття залишалися не достатньо вивчені.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування