Previous Next

Робота із роботодавцями агрономічного напряму продовжується

Директор ННІ агроекології та землеустрою, викладачі кафедр: агрохімії, ґрунтознавства та землеробства ім. С. Т. Вознюка; екології, технології захисту навколишнього середовища і лісового господарства; кафедри агроінженерії, здобувачі першого, другого та третього рівня вищої освіти  спеціальності «Агрономія»,  відвідали День поля компанії VITAGRO «Врожай Єдності», який відбувся 16.06.2023 року в с. Зоря Рівненської області.

Під час заходу була можливість оглянути демо-посіви Semelita, новинки портфоліо та поспілкуватися із провідними фахівцями. Потужний інтерес та конструктивні пропозиції у присутніх-аграріїв викликали представлені  особливості технологій захисту та живлення для досягнення максимального економічного ефекту врожаю 2023 року.

Під час заходу відбулася зустріч директора ННІ АЗ Алли Прищепи із представником Аграрного комітету України  народним депутатом Сергієм Лабазюком та заступником Рівненської ОВА Ігорем Тимошенком. Обговорили проблеми підготовки фахівців аграрного сектору. Як зауважив Сергій Лабазюк роль дуальної освіти для спеціальності 201 «Агрономія» є надзвичайно актуальною. Директор проінформувала про досвід НУВГП, в тому числі кафедри агрохімії, ґрунтознавства та землеробства ім. С. Т. Вознюка впровадження дуальної освіти. Обговорили виклики та нові завдання, які виникають при підготовці фахівців, формуванні нових освітніх програм для здобувачів, виокремили ряд фахових та соціальних компетенцій випускника бакалавра, магістра. Олександр Кедрун аспірант кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища і лісового господарства  поділився особливостями підготовки pHd в університеті.

Під час заходу «Врожай Єдності» був проведений цікавий та конструктивний діалог присутніх-аграріїв, науковців з народним депутатом та представником Аграрного комітету України Лабазюком Сергієм Петровичем з найбільш актуальних питань: виклики та проблеми агросектору внаслідок війни; втрати українського агропромислового комплексу від початку війни; державна підтримка аграріїв України та ЄС. Про Євроінтеграцію аграрного сектору, нові перспективи інвестиційних проектів розповів директор Групи компаній VITAGRO Сергій Савчук.

Присутні могли ознайомитися із роботою заводу із виробництва ЗЗР. У дискусіях обмінювалися перспективами розвитку аграрного сектору і нашому регіоні.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування