Previous Next

Рада роботодавців секція «Агрономія»

Вже традиційно в кінці навчального року відбуваються секційні засідання Ради роботодавців ННІ  агроекології та землеустрою.

Засідання пройшло у змішаній формі. На засідання було запрошено випускники ОНП другого рівня (магістрів) вищої освіти за спеціальностю 201 «Агрономія».

На засіданні розглянуло ряд питань, а саме результати роботи акредитаційної комісії з акредитації ОНП доктора філософії, результати опитування здобувачів  вищої освіти 1-3 рівнів спеціальності 201 «Агрономія»,  здійснили плановий перегляд освітніх програм для добувачів  вищої освіти 1-3 рівнів спеціальності 201 «Агрономія».  

Особливо уваги було  приділено випускникам- магістрам  ОНП. Вони зазначили, що навчаючись за ОНП Агрономія мали змогу виконувати прикладні наукові дослідження на базі навчально-наукової агрохімічної лабораторії та лабораторії аквапоніки кафедри агрохімії, ґрунтознавства та землеробства, а також лабораторій Рівненської філії Державної установи Інституту охорони ґрунтів використовувати,  Дослідному  стаціонарі Інституту сільського господарства Західного Полісся НААН України. Результати досліджень мали змогу доповіджати на наукових семінарах, конференціях, публікувати свої здобутки у «Вісник НУВГП» (фахове видання) і «Студентський вісник НУВГП». До переваг навчання віднесли запровадження дуальної освіти на бакалаврському та магістерському рівнях. 

 На засіданні ради роботодавців ННІАЗ були розглянуті  результати захисту магістерських робіт ОНП  «Агрохімія та грунттознавство» спеціальності 201 Агрономія. Доречі ДЕК очолював голова ради роботодавців ННІАЗ, академік ПААН України, доктор сільськогосподарських наук, професор, радник директора Інституту сільського господарства Західного Полісся НААН Польовий Володимир Мефодійович. До складу комісії увійшов наш партнер-роботодавець, директор агропідприємств Дедденс Агро, Ріттер Біо Агро, Кунівське Щербачук Віктор Миколайович, гарант ОНП «Агрохімія і грунтознавство»,  доктор сільськогосподарських наук, професор Веремеєнко Сергій Івванович та представники випускової кафедри Колесникк Т.М., Олійник О. О., Солодка Т.М.

На засіданні ради роботодавців спеціальності 201 Агрономія ННІАЗ Щербачук В.М. запропонував розширити освітню компоненту «Управління живленням рослин в умовах крапельного зрошення» за рахунок забезпечення компетенцій здобувачів ОР магістр ОНП «Агрохімія і груннтознавство» спеціальності 201 Агрономія  обгрунтуванні органічних систем удобрення за умов цього ж краплинного зрошення Члени ради  погодилися з тим, що це актуально для органічного агровиробництва та будемо освоювати ці компетенції, щоб передати здобувачам освіти в оновленій освітній компоненті, на що передбачено 2 год лекцій та 4 год практичних робіт.

Рада роботодавців та колектив ННІАЗ

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування