Previous Next

Освіта-виробництво-працевлаштування. Дуальна освіта

14 жовтня відбулася наукова рада Рівненської області під головуванням заступника голови Рівненської ОДА Ігора Тимошенко. Розглянули питання дуальної освіти  в нашому регіоні.

У засіданні взяли участь проректори НУВГП Сорока В.С., Савіна Н.Б., науковці ННІ агроекології та землеустрою.

Як зазначив голова ради, заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, на зустрічах із бізнесом у рамках проекту «Rivne work hub», ініційованого начальником ОВА Віталієм Ковалем, щоразу проговорюється питання такого навчання. Моніторяться реальні потреби ринку праці на перспективу. 

На засіданні проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи  НУВГП Валерій Сорока представив здобутки нашого університету у розвитку дуальної освіти. У своїй промові відмітив ННІ агроекології та землеустрою, який має унікальний досвід запровадження дуальної освіти на першому та другому рівні вищої освіти спеціальності 201 «Агрономія».

У роботі засідання взяв участь генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю "ДЕДДЕНС АГРО", завідувач філії кафедри агрохімії, ґрунтознавства та землеробства Віктор Щербачук, який впродовж багатьох років бере участь у підготовці кадрів для органічного землеробства та співпрацює з НУВГП.

На засідання були запрошені роботодавці з різних напрямів, зацікавлені у розвитку дуальної освіти, зокрема природоохоронної галузі. 

Регіон зацікавлений у розвитку дуальної освіти, обласна адміністрація і надалі буде формувати майданчики для комунікації освіти та бізнеса для налагодження зв’язків, в тому числі з підготовки кадрів.

Для довідки.  Концепція підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти, розроблена Міністерством освіти і науки України і схвалена Кабміном 19 вересня 2018 року передбачає:  модернізацію освітніх програм; підвищення якості підготовки фахівців; зближення освіти з вимогами ринку праці; посилення ролі та впливу роботодавців на освіту; підвищення мотивації до навчання серед учнів та студентів; ріст рівня зайнятості молоді; скорочення адаптаційного періоду випускників на роботі; підвищення конкурентоздатності працівників.

Джерело: за посиланням.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування