ННІ агроекології та землеустрою долучився до святкування «Дня органічного поля»

ННІ агроекології та землеустрою долучився до  святкування «Дня органічного поля»

19 червня 2019 року . відбувся День органічного поля в господарстві Дедденс Агро (с. Русивель Гощанський район, Рівненської області).

Директор ННІ агроекології та землеустрою Алла Прищепа, завідувач кафедрою агрохімії, ґрунтознавства та землеробства Тетяна Колесник,  викладачі цієї кафедри доцент Оксана Олійник, старший викладач Алла Кучерова та студенти спеціальності агрономія взяли участь у цьому заході.  Участь у даному заході взяли голова районної ради Олександр Поліщук , голова райдержадміністрації Юрій Ковальчук та представники закладів аграрної освіти Рівненщини, фермери.

Учасники заходу мали змогу ознайомитись з можливостями та особливостями системи органічного землеробства, та отримати пояснення і рекомендації від спеціалістів Для огляду були представлені посіви вівса, пшениці озимої, сої, цукрових буряків, ріпаку озимого, кукурудзи, квасолі, а також насадження ягідних, зокрема суниці і малини. Крім того, було продемонстровано сільськогосподарську техніку, що використовується при вирощуванні органічної продукції.

На Дні органічного поля, заслухані виступи директора компанії «Дедденс Агро» Віктора Щербачука,  представників Департаменту агропромислового розвитку,  управління освіти та науки Рівненської ОДА, надані відповіді на запитання, обговоренні польові презентації.

Директорка департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько  зазначила. що  «Зараз на Рівненщині працюють вісім господарств, що займаються виробництвом органічної продукції. В області зроблений перший крок для його підтримки – прийняття обласної програми. Вона спрямована на здешевлення вартості сертифікації сільськогосподарської продукції. В минулому році фінансову підтримку отримали шість виробників, серед яких і  «Дедденс Агро». Цього року на програму з обласного бюджету виділили 120 тисяч гривень».

Нині господарство Дедденс Агро обробляє понад 3 000 гектарів землі. Тут трудяться близько півтисячі працівників. Всі угіддя використовуються для вирощування сільськогосподарської продукції. У господарстві органічно вирощують не лише пшеницю, кукурудзу, інші зернові, бобові та олійні культури, люцерну, але й спаржу, полуницю, щавель, цукрові буряки (з яких вже 3-й рік виробляють органічний цукор). До слова, таку справу вперше було започатковано в Україні. При чому на полях не використовують мінеральні добрива, пестициди, інсектициди тощо.

Під час зустрічей обговорили можливості співпраці НУВГП із виробниками на предмет підготовки кадрів для аграрної сфери.



назад


Знайшли помилку? Виділіть текст та натисність Ctrl+Enter. У спливаючому вікні напишіть свій варіант або характер помилки