Круглий стіл між науковцями ННІАЗ та учнями-дослідниками

25 квітня 2024 р. на базі кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства було проведено круглий стіл «Екологічні проблеми України під час війни: підтоплення територій та знищення природозаповідного фонду».

У роботі круглого столу взяли участь студенти та науковці кафедри екології, ТЗНС та ЛГ та кафедри Агрохімії, ґрунтознавства та землеробства імені С.Т. Вознюка. Долучились до заходу також постійні стейкхолдери ННІАЗ – директор департаменту екології та природних ресурсів Рівненської ОДА Володимир Захарчук, директор Рівненського відділення МАН Олександр Андрєєв, заступник директора РМАНУМ Олександр Мазур та методист РМАНУМ Анеліна Данельчук, а також начальник наукового відділу НПП «Дермансько-Острозський» Оксана Головко.

Завідувач кафедри екології, ТЗНС та ЛГ, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік Української екологічної академії наук Микола Клименко присвятив свій виступ пріоритетам та завданням у підготовці фахівців екологів, що на сьогодні має важливе природоохоронне та суспільне значення. Директор навчально-наукового Інституту агроекології та землеустрою,  голова обласного осередку Всеукраїнської екологічної ліги, доктор сільськогосподарських наук, професор Алла Прищепа окреслила цілий ряд питань, відносно викликів воєнних дій на стан екології в Україні.

Ключовими особами заходу стали представники учнівської молоді Рівненського відділення МАН, цьогорічні переможці ІІ етапу Конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт за секціями «Хімія та біологія» і «Екологія та аграрні науки». Юні науковці представили до уваги присутніх свої наукові розробки, які вони будуть представляти на Всеукраїнському ІІІ етапі конкурсу-захисту МАН, як найкращі учнівські роботи Рівненщини. Сертифікати учасників див. у прикріпленні.

Об’єднання молоді та наукової спільноти довкола екологічних викликів під час війни посприяло обміну досвідом, свіжими ідеями та перспективами щодо підвищення обізнаності суспільства стосовно впливу воєнних конфліктів на природу, а також посиленню професійних зв'язків між учасниками задля  наступних співпраць та спільних проєктів.

 

Ольга Бєдункова
кафедра екології, ТЗНС та ЛГ

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування