Previous Next

Екскурсія Городище Оствиця. Пізнавальна зоологія

Нещодавно студенти ВБА-11 мали змогу відвідати Городище Оствицю — парк історичної реконструкції на березі озера Басів Кут у місті Рівне, що відтворює атмосферу часів Давньої Русі. «Оствиця» — одне з імен, якими називали річку Устя (ліва притока Горині, басейн Прип'яті), яка утворює Басівкутське водосховище  (озеро Басів Кут).

Провівши екскурсію викладачі, завідувач кафедри водних біоресурсів, доцент, канд вет.наук Полтавченко Т.В. та асистент кафедри водних біоресурсів Парфенюк І.О., звернули увагу студентів на тваринний світ в парку де вони мали змогу побачити і вивчити життя та екологію в природніх умовах нутрії (Myocastor coypus) - ссавець, напівводяний південноамериканський гризун із родини щетинцевих (Echimyidae), Карликової домашньої свині або міні-піг яка використовується в лабораторних і медичних дослідженнях, в якості декоративної домашньої тварини. Дорослі до 70 см в холці, вага до 150 кг. Також звернули увагу на дві овечки, які народили по троє ягнят і одна - двох, на території є і один баран. Також багато бачили водоплавної птиці, яка має велике значення для водойм, де займаються розведенням риби.

Отже студенти мали можливість не тільки відпочити, а і вивчити чим харчуються, як живуть, яку мають зовнішню будову ссавці, гризуни, які проживають в Городище Оствиці.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування