Previous Next

Екологи обговорили проблеми управління відходами Рівненської області

На науковій раді Рівненської області, яка відбулася 14 жовтня та об’єднала представників органів влади, місцевого самоврядування, науковці та представників бізнесу було розглянуто питання щодо розробки Регіонального плану управління відходами до 2030 року на території Рівненської області.

У засіданні ради взяли участь директор ННІ АЗ Алла Прищепа, завідувач кафедрою екології технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства Микола Клименко, професор цієї кафедри Ольга Бєдункова, доцент кафедри Ігор Статник.

На наукові раді директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Володимир Захарчук розповів про напрацювання регіонального плану, а також звернув увагу на систему управління відходів, сміттєзвалища та їх рекультивацію. 

Алла Прищепа в обговоренні  представила напрацювання науковців кафедри екології технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства, щодо проблемних питань управління відходами Рівненської області та нових викликів у зв’язку з прийняттям нового закону  України «Про управління відходами». За підсумками засідання дані рекомендації.

1. Відновити та оновити склад робочої групи з розробки плану управління відходами для Рівненської області. Систематично надавати інформацію та проводити інформаційно-роз’яснювальні робити для громадськості, щодо управління відходами.

2. Розроблення "Регіонального плану управління відходами до 2030 року на території Рівненської області" здійснити з врахуванням  Закону України  «Про управління відходами» (реєстр. № 2207-1-д від 04.06.2020), Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року та Національного плану управління відходами до 2030 року, а також положень Директив ЄС  № 2008/98/ЄС, 1999/31/ЄС та 2010/75/ЄС (в частині спалення відходів).  Завершити розроблення проекту  "Регіонального плану управління відходами до 2030 року на території Рівненської області",  провести  його стратегічну екологічну оцінку.

3. Провести інформаційно-просвітницькі заходи з питань розробки та реалізації місцевих планів управління відходами, міжмуніципального співробітництва територіальних громад з визначення комплексу взаємопов’язаних завдань і заходів, узгоджених за строками та ресурсним забезпеченням, спрямованих на забезпечення сталого управління відходами в  області.

Ініціювати та внести доповнення  до Стратегії регіонального розвитку Рівненської області на період до 2027 року окремою стратегічною ціллю, що формує операційні цілі та завдання регіону в частині охорони навколишнього середовища

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування