Діяльність Ради роботодавців ННІАЗ

Розширене засідання  СЕКЦІЇ - Спеціальність 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища» (бакалавр, магістр) ради роботодавців НН агроекології та землеустрою.

Відбулося розширене засідання рали роботодавців ННІАЗ за секціями «Екологія», «Технології захисту навколишнього середовища» на яке були запрошені бакалаври та магістри спеціальностей екології, технології захисту навколишнього середовища. Директор департаменту екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації  Захарчук Володимир Васильович звертаючись до здобувачів наголосив, про важливість професій еколога, технолога захисту навколишнього середовища та окреслив сучасні вимоги до таких фахівців. Згідно з державними стандартами до випускників цих спеціальностей, вони повинні бути професіоналами широкого профілю, постійно вдосконалювати свої знання щодо об'єктів навколишнього середовища і його компонентів.

Завідувач кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства д.с.-г.н., професор Клименко Микола Олександрович розповів про результати проведення аналізу якості професорсько-викладацького складу за напрямами діяльності: професійні характеристики, педагогічна діяльність, науково-дослідна, навчально-методична та організаційна робота, міжнародна мобільність.

Завідувач кафедри екології, географії та туризму РДГУ д.с.-г.н., професор Лико Дарія Василівна наголосила про нові підходи до оцінювання результатів навчання здобувачів вищої освіти щодо компетенцій, зазначених в освітній програмі.

Здобувачі зауважили про якість методичного забезпечення навчальних дисциплін, зручність платформи Moodle,  окреслили особливості дистанційного навчання та висловили задоволення використанням певних технологій та методів викладання фахових дисциплін. Були надані бачення здобувачів щодо оптимізації освітнього процесу, які здебільшого стосувались подальшого вдосконалення дистанційних методів навчання.

Жвава дискусія розгорнулася навколо можливості запровадження дуальної освіти. Члени ради зауважили, що одним із трендів на ринку праці буде попит на професіоналів у сфері довкілля, тому цілком можливо запроваджувати пілотні проекти дуальної освіти з партнерами НУВГП. Директор ННІАЗ д.с.-г.н., професор Прищепа Алла Миколаївна порадила здобувачам освіти звернути увагу на аграрні підприємства, які потребують екологів.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування