Практика Цифрової дистанційної освіти

Під час проведення заняття з дисципліни «Програмні засоби та платформи дистанційної освіти» для групи ЦТ-31 спеціальності «Професійна освіта (цифрові технології)» освітньої програми «Цифрові технології дистанційної освіти» було запрошено фахівця-практика – заступника керівника з навчальної роботи Відокремленого структурного підрозділу «Сарненський педагогічний фаховий коледж Рівненського державного гуманітарного університету», викладача методики навчання інформатики Радько Наталію Геннадіївну.

Темою чергової зустрічі було ознайомлення з платформами для проведення дистанційних занять з учнями коледжу. Наталія Геннадіївна розповіла, що в коледжі немає єдиної вимоги до проведення занять на конкретній платформі. Однак більшість викладачів надають перевагу вебсервісу Google Classroom. Здобувачів було ознайомлено з прикладами наповнення сторінок різних дисциплін. Крім того, популярністю також користуються інструменти національної освітньої платформи «Всеосвіта»: тематичні тести, вебквести тощо. Доступні готові розробки, є також можливість скористатися шаблоном для створення власної версії. Продемонстровано приклади використання в навчальному процесі інструментів для створення і проведення інтерактивних опитувань під час уроку, зокрема Mentimeter і LearningApps. Для надання можливостей розвантаження використовуються такі «музичні» інструменти: Shared Piano, Song Maker, Chrome Music Lab.

Для студентів було надзвичайно корисно побачити і почути безпосередньо від представника їх майбутньої професії актуальні моменти роботи, адже саме питання проведення занять різноманітними програмними засобами дає змогу «оживити» урок та забезпечити засвоєння знань у цікавій  наочній формі. Після зустрічі є розуміння необхідності продовження співпраці з представниками роботодавців, оскільки тільки таким чином можна дізнатися про  ситуацію «зсередини».

Дякуємо Наталії Геннадіївні за демонстрацію своїх розробок і цікаву розповідь! Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

Тетяна БАБИЧ,
кафедра комп’ютерних технологій та економічної кібернетики




При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування