Студентська наука об’єднує

Яка вона студентська наука? Відповідь на це питання змогли отримати всі охочі, хто 07.05.2024 доєднався до онлайн-круглого столу «Актуальні напрями студентської науки».

Кожен рік цей традиційний захід в межах святкування Фестивалю науки  в університеті дає можливість найбільш активним, творчо налаштованим студентам представити результати своїх наукових пошуків, зробити перші кроки у царині науки.

З вітальним словом до присутніх звернулася проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків, доктор економічних наук, професор Наталія Савіна, яка зазначила про важливість та необхідність підтримки університетської традиції знайомитися з науковими досягненнями студентів в межах такого круглого столу. Також вона відмітила, що багато сучасних проблемних питань мають ефективне вирішення лише тоді, коли застосовується комплексний підхід із залученням фахівців різних напрямів, саме тоді можна розраховувати на дієвий результат.

Про свої перші кроки у науці розповіла доктор економічних наук, професор кафедри обліку і аудиту Ольга Павелко. Як заступник  директора ННІЕМ з наукової роботи вона також повідомила, як і де студенти в університеті можуть реалізувати свій науковий потенціал та до яких заходів в межах Фестивалю науки вони можуть долучитися.

Вміти всебічно розглянути проблемні моменти сьогодення та обґрунтувати своє бачення вирішення важливих наукових проблем – саме так можна охарактеризувати представлені доповіді студентів, які вдало були доповнені презентаціями.

Слід відмітити різноплановість тем досліджень доповідачів (були представники ННІП, ННІАЗ, ННІЕМ, ННІКІТІ та ННІБА).

Правові аспекти визначення та фіксації екологічних злочинів війни в Україні досліджувала Веремчук Карина, студентка 2 курсу спеціальності «Право».

Своє бачення туризму на Волині як інструменту вирішення геополітичних  питань представив Болотюк Роман, студент 3 курсу спеціальності «Туризм».

Використання інфографіки в умовах війни презентувала Коноплицька Анна, студентка 4 курсу, спеціальності «Професійна освіта (цифрові технології)».

Інноваційний розвиток підприємств харчової (кондитерської) промисловості регіону аналізувала Буткевич Вікторія, студентка 2 курсу спеціальності «Менеджмент».

Шпітун Вадим, студент-магістр спеціальності «Агрономія», ознайомив присутніх з ґрунтовними дослідженнями за результатами проведених польових дослідів щодо визначення оптимальних норм припосівного удобрення ріпаку озимого на чорноземі вилугованому для максимізації врожайності в умовах Західного Лісостепу.

Питання використання штучного інтелекту у системі середньої освіти, яке висвітлив у своїй доповіді Синюк Олександр, студент 2 курсу спеціальності «Менеджмент», викликало  неабияку дискусію у присутніх.

Свою методику застосування штучного інтелекту для автоматизації створення тестових питань представила Мельник Яна, студентка 4 курсу спеціальності «Менеджмент».

Стрельчук Софія, студентка 2 курсу спеціальності «Біотехнологія та біоінженерія», ознайомила присутніх з вдосконаленою технологією виробництва дріжджової закваски (штам Saccharomyces cerevisiаe Y-503).

Приємно усвідомлювати, що наші студенти намагаються долучатися до вирішення проблем, що мають суттєве практичне значення для науки та суспільства, незважаючи на складні умови сьогодення.

СНРС щиро вдячний студентам та їхнім науковим керівникам за наукові пошуки, за зусилля, терпіння та бажання діяти, аналізувати та генерувати ідеї, без яких представлені дослідження просто не відбулися б. Натхнення вам та подальших успіхів.

Сектор наукової роботи студентів


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування